Zondagmiddag 14 januari jl. was het weer reuze gezellig in het Party centrum/ café “De Witte Valk”.  Het korenfestival van Zwaag wat ieder jaar door Swaegh Zingt wordt georganiseerd was weer een groot succes. De middag werd geopend met een welkomstwoord door onze voorzitter Loes van Vliet.
De middag begon met een optreden van Meezingkoor Waterland uit Monnickendam. Onder leiding van dirigente Gerarda Bloem, muzikanten Paul Holtkamp (drums) Klaas Reijnders (accordeon) en Paul Schoonerwoerd (gitaar).
Daarna was popkoor Hoorn uit Hoorn aan de beurt, dit koor bestaat nu net 5 jaar.
Klaas Kloppenburg is de dirigent van dit koor, wat muzikaal begeleid wordt door een orkestband, maar dit dameskoor zingt hier goed en makkelijk mee.

De zaal is al aardig vol en er komen nog steeds meer mensen binnen. Het publiek voelt het… het gaat weer een prachtige middag worden. De eerste sessie wordt afgesloten door Swaegh Zingt, onder leiding van ons aftredend dirigent Co Feld met de muzikale begeleiding van Simone Beerepoot.
In de pauze weer een loterij met veel mooie prijzen. Na de pauze is het weer de beurt voor Meezingkoor Waterland en werd het publiek opgepept voor de tweede sessie. Het publiek was al aardig in de stemming en ging er even voor zitten, om te luisteren naar het tweede optreden van popkoor Hoorn en Swaegh Zingt.

Tijdens het slotoptreden van ons koor werd onze dirigent Co Feld nog even in het zonnetje gezet door ons oud lid en penningmeester Jaap Bakker voor de mooie jaren (met vele prijzen) die zij hebben gehad met dit koor. Na het laatste nummer kreeg onze dirigent Co Feld een prachtige bos bloemen en een bedankje van onze voorzitter voor al die mooie jaren. En zong het koor nog twee korte nummers met aangepaste tekst voor het afscheid van Co Feld.

Gezien de vele enthousiaste reacties van het publiek en leden van de koren was dit wederom een geslaagd festival in de rijke geschiedenis van Swaegh Zingt.

Het bestuur wil bij deze iedereen bedanken maar zeker de medewerkers van/en de “De Witte Valk”, de koren Meezingkoor Waterland en Popkoor Hoorn, Danny vd Meiden voor het geluid, Zwaag Fonds en uiteraard onze sponsors (zie onze Facebookpagina) van deze middag.