Gaat het dak van De Witte Valk aan de Dorpstraat in Zwaag eraf?? Het zou op zondag 8 januari zomaar eens kunnen. Swaegh Zingt organiseert deze dag namelijk haar korenfestival en tijdens dit festival zal vanaf 13.30 uur niet alleen het levenslied – de echte originele smartlap dus- maar ook andere liedjes ten gehore worden gebracht. Het repertoire van Swaegh zingt is regelmatig aan vernieuwing onderhevig en het koor zingt nu ook (de vertaalde) liedjes van o.a.Tom Jones en Niel Diamond.

Tijdens dit festival treden er twee gastkoren op, te weten Het koor Ontroerend Goed uit Wormerveer  die er ongetwijfeld voor zal zorgen dat de tranen rijkelijk zullen vloeien. En het Gospel – en soulkoor Uptight uit Hoorn. Dit koor richt zich (wat de naam al zegt) op het zingen van populaire Soul en gospelsongs. Afwisseling genoeg dus en de koren doen twee optredens.

Het Swaegh Korenfestival kenmerkt zich door een fijne ongedwongen sfeer waarbij men of gebiologeerd kijkt en luistert naar het optreden van de koren of elders in het pand gezellig bijpraat met bekenden en kennissen. Het belooft zondagmiddag tussen 13.30 uur en 17.300 uur weer ontzettend gezellig te worden in partycentrum De Witte Valk aan de Dorpsstraat in Zwaag.

De zaal gaat open om 13.00 uur en de TOEGANG is geheel GRATIS.