Meestal is geen, nieuws goed nieuws, maar helaas is dat nu niet het geval.

Sinds ons optreden in Enkhuizen op 8 maart jl. is er veel veranderd in de wereld en dit allemaal door een virus, dat in China is ontstaan. Nu eerst het droevige bericht dat ons bereikte, ons koor lid Corrie de Krijger is aan de gevolgen van het Corona virus overleden. Zij was een vriendelijke vrouw met gevoel voor humor en wij zullen haar zeker binnen ons koor missen.

Wij wensen nogmaals haar familie en een ieder die haar gekend heeft heel veel sterkte toe.

En dan ons koor, geen oefenavonden en optredens meer, voorlopig uitgesteld de jaarvergadering en niet vergeten ons 15 jarige bestaan Swaegh Zingt feest, dat vanavond in de Witte Valk gevierd zou worden. We leven nu in een hele rare, ondoorgrondelijke en onzekere tijd.

Wie?, wat?, waar?, wanneer? Deze vraag hoor je steeds weer. Het hele land is nu ontwricht, de angst zie je op haast ieders gezicht. Wanneer komt het in ons omgeving, wat wordt het dan in mijn beleving. Heel de wereld is verrast, Corona kwam zeer ongepast. Duizenden handen doen nu hun best, om te redden wat er rest. En dat doet ons heel veel verdriet, want een goede behandeling is er (nog) niet. Met zijn allen moeten wij nu strijden om deze ziekte te vermijden.

Mogelijk zal het nog maanden duren om weer een gezond Nederland te krijgen. Maar ik hou moed, want tijdens dit schrijven krijg ik toch berichten dat het aantal nieuwe Corona gevallen aan het dalen is. Natuurlijk zitten we wel met een probleem met 1,5 meter afstand, want dat zou voor ons koor betekenen dat Co en Simone in het voorcafé zitten!

Het bestuur wenst iedereen heel veel sterkte, geduld en gezondheid toe, zodat wij over een aantal maanden toch weer met alle leden kunnen beginnen met de oefenavonden.