Korenfestival 2019 (verslag)

//Korenfestival 2019 (verslag)

Korenfestival 2019 (verslag)

Afgelopen zondag  (13 januari) waren vele toeschouwers getuige van een prachtig middag  in de Witte Valk te Zwaag.  Het korenfestival georganiseerd (voor de 14e keer) door Swaegh Zingt was weer zeer gevarieerd. Met optredens van Het Huisduinerkoor uit Huisduinen, Popkoor LEF uit Westzaan en Swaegh Zingt.  De middag werd geopend met een welkomstwoord door Jaap Bakker.

 Het eerst aan de beurt is Het Huisduinerkoor om hun eigen repertoire ten gehore te brengen.  Het  publiek vond het geweldig. Daarna stond op het programma  Popkoor LEF uit Westzaan. En dit koor heeft ook LEF, ze brachten niet de gemakkelijkste nummers.  Het koor kreeg  daarom een mooi applaus, dit mede door de  goede balans in het koor en de prima samenwerking tussen koor en de dirigent.

Het publiek was al aardig in de stemming en ging er even voor zitten,  om te luisteren naar Swaegh Zingt.  De aankondiging van de nummers werd deze keer gedaan door Nicole Bohnenn  & Piet van Hassel.  En geloof het of niet, maar ook onze nummers werden beloond met een lang applaus.

Na de pauze begonnen de koren met de tweede sessie van hun repertoire.

Jaap Bakker  reikte, na de optredens van de koren,  de bloemen uit aan de dirigenten en de voorzitters van de koren.  Na het slotoptreden van ons koor kon Jaap dan ook met trots deze middag afsluiten en was er nog een optreden van onze eigen Simone Beerepoot op de Keyboard.

Gezien de vele enthousiaste reacties van het publiek en leden van de koren was dit wederom een geslaagd festival in de rijke geschiedenis van Swaegh Zingt.

Het bestuur wil bij deze ook de medewerkers  van / en de “De Witte Valk” bedanken en zeker ook  in willekeurige volgorde onze sponsors van deze middag: 

Jos Smal Keurslagerij
Ton Besseling Brood & banketbakkerij
Cor Peerdeman Voegbedrijf
Barry van Diepen Timmerbedrijf
Zeger Partycentrum “De Witte Valk”
LOP Liefdewerk Oud  Papier
Erik Botman Autoservice Hem
Randy Schouten Dereclamestudio
Kees Bennis Connect Assuradeuren BV
Jos Vriend Jos Vriend hovenier
Jos Bakker Vof G&J Bakker -Bloem- en bollenkwekerij
Colin van der Laan VanderLaan – Technisch bedrijf
Danny Rood KaRo – bedrijf voor de (glas)tuinbouw
Lars Peetoom Risdaele – fysiotherapie
Ben Koelemeijer Transportbedrijf
2019-01-15T17:35:21+01:00

About the Author: